ГоловнаПолітика

У Харківській області розробили програми тероборони і протидії тероризму

ХОДА виділить на тероборону 5,7 млн гривень.

У Харківській області розробили програми тероборони і протидії тероризму
Игорь Райнин
Фото: http://kharkivoda.gov.ua

У Харківській обласній держадміністрації розробили програми територіальної оборони і протидії терористичній діяльності.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

"На найближчу сесію обласної ради, яка відбудеться 14 квітня, ми виносимо дві вкрай важливі програми з безпеки - Програму територіальної оборони Харківської області на 2016-2017 роки та Програму протидії терористичній діяльності на 2016-й рік. Обидві програми розроблено обласною адміністрацією, і вперше подібні документи містять реальний комплекс заходів, і ми закладаємо реальне фінансування для їх реалізації", - повідомив керівник ХОДА.

Так, заходи Програми територіальної оборони планують профінансувати в обсязі майже 5,7 млн грн (з них - понад 3,5 млн у 2016 році). За рахунок цих коштів планують забезпечити функціонування загонів територіальної оборони області. Зокрема, привести в порядок приміщення для проведення занять з особовим складом загонів і полігони для навчань, забезпечити підрозділи тероборони формою і харчуванням. Профінансувати планують ремонти та технічне обслуговування техніки підрозділів і придбання паливно-мастильних матеріалів.

"Завдяки цій програмі ми повністю відновимо нормальну роботу системи територіальної оборони в Харківській області. Багато років ця система існувала тільки на папері. Цього не можна було допускати і в мирний час, а зараз, коли частина нашого регіону входить у зону АТО, ми просто зобов'язані активізувати роботу в цьому напрямі", - пояснив Ігор Райнін.

Що стосується Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області, то її ХОДА буде реалізовувати і фінансувати спільно з Управлінням СБУ в Харківській області.

"Для реалізації цієї програми ми плануємо виділити 3 мільйони гривень з обласного бюджету. Фінансування буде спрямовано на забезпечення роботи Антитерористичного центру при обласному управлінні СБУ, - повідомив голова облдержадміністрації. - Однією з головних цілей команди обласної адміністрації було і залишається забезпечення стабільності та безпеки громадян Харківської області. Ми вже багато чого досягли, і будемо надалі йти цим шляхом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram