ГоловнаПолітика

Міністром фінансів зроблять Южаніну або Шлапака

Міклоша і Яресько в Кабміні не буде.

Міністром фінансів зроблять Южаніну або Шлапака
Фото: Макс Левин

"Блок Петра Порошенка" обговорює кандидатури голови парламентського комітету з податкової і митної політики Ніни Южаніної і колишнього міністра фінансів Олександра Шлапака на посаду міністра фінансів у складі уряду Володимира Гройсмана.

Про це журналістів повідомив депутат від БПП Леонід Козаченко, інформують "Українські новини".

"Розглядалися пропозиції щодо пані Южаніної і пана Шлапака. Було ще кілька мені не відомих українців, які раніше працювали заступниками в Міністерстві фінансів і заступниками міністрів економіки. Одного з них можу назвати - це [колишній перший заступник міністра економіки Анатолій] Максюта", - сказав він.

За словами Козаченка, остаточного рішення фракція поки що не прийняла.

Своєю чергою, нардеп від БПП Сергій Березенко повідомив, що екс-міністра фінансів Словаччини Івана Міклоша не буде в новому уряді.

"У попередніх варіантах обговорювалася кандидатура Івана Міклоша. У зв'язку з тим, що він відмовився, наскільки я зрозумів, через питання з громадянством, щодо Міністерства фінансів зараз триває широке обговорення, тому що це одна з головних посад", - цитує Березенка "Інтерфакс-Україна".

За його словами, також малоймовірно, що до складу нового Кабінету Міністрів увійде діючий міністр фінансів Наталія Яресько.

"Наскільки я знаю на цей момент, ні. Їй запропонували, якщо вона захоче - залишиться. Але наскільки мені відомо, ні", - сказав Березенко.

Нагадаємо, те, що Міклош не буде міністром фінансів, дав зрозуміти і сам Гройсман. У понеділок він сказав, що Міклош працюватиме з Кабміном.

Раніше Міклош дав попередню згоду увійти в український уряд. При цьому він зажадав зберегти за ним громадянство Словаччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram