ГоловнаПолітика

Сестра Савченко заявила про зрив домовленостей про обмін

Українці загрожує раптова смерть

Сестра Савченко заявила про зрив домовленостей про обмін
Фото: EPA/UPG

Сестра засудженої у Росії Надії Савченко Віра заявила, що домовленості про обмін українки зірвалися.

У своєму фейсбуці Віра Савченко написала, що, поки політики формують коаліцію у Верховній Раді, нібито зірвалися домовленості про людське життя.

Агентству "Інтерфакс-Україна" Віра Савченко сказала, що, за її власними джерелами, домовленості про звільнення її сестри зірвано.

Віра Савченко повідомила також, що її сестра, яка продовжує сухе голодування, погодилася на доступ до неї російських лікарів, "тому що ніяких німців і українців не дочекаєшся".

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов у фейсбуці повідомив про стан здоров'я українки.

"Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО. Худа, з чорними кругами під очима. Вага трохи менша ніж 60 кг. Каже, вчора виглядала ще гірше. У п'ятницю дозволила взяти аналіз крові. За словами Надії, у крові чотириразове перевищення елементів, які згущують кров, і дворазове зниження елементів, що розріджують кров. Як їй сказали лікарі, кров перетворилася на смолу, яку серцю дуже складно прокачувати, і велика ймовірність утворення тромбу й раптової смерті, буквально уві сні", - пише Полозов.

Савченко вмовляли на шпиталізацію, але вона відмовилася. При цьому вона погодилася на введення їй глюкози і хлориду натрію внутрішньовенно.

Сухе голодування Надія припинити відмовляється, додав Полозов.

Нагадаємо, про згоду Надії Савченко на регулярні медогляди вранці 11 квітня повідомила прес-служба Федеральної служби виконання покарань РФ. Там зазначили, що українка дала письмову згоду і почала отримувати підтримувальну терапію.

Савченко почала сухе голодування 6 квітня після набуття чинності вироку російського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram