ГоловнаПолітика

Канадський посол порадив Гройсману зберегти реформаторів з Кабміну Яценюка

Ващук відзначив роботу МЕРТ, Мінфіну і МінАПК

Канадський посол порадив Гройсману зберегти реформаторів з Кабміну Яценюка
Фото: mil.gov.ua

Посол Канади в Україні Роман Ващук порадив зберегти в новому уряді міністрів-реформаторів з кабінету Арсенія Яценюка.

Про це пишуть "Українські новини".

Він зазначив, що міжнародні партнери України ефективно співпрацювали з командами Мінекономрозвитку, Мінфіну і Мінагрополітики і сподіваються, що їхня більша частина зможе в форматі нового уряду продовжити свою корисну діяльність.

"З нинішнім Кабінетом Міністрів, з ключовими міністерствами - фінансів, економіки, сільського господарства - ми дуже успішно протягом останніх 1-1,5 року співпрацювали. Тому я здивувався, що в дискусії над звітом уряду, самі фракції, які запропонували всіх міністрів, вирішили, що абсолютно все, чим вони займалися, було провалом. Це явно не так. І ті міжнародні партнери, які вклали багато політичного капіталу, часу, енергії у співпрацю з цими реально реформаторськими командами, які були, сподіваються, що велика частина цих команд зможе у форматі нового уряду продовжити свою корисну діяльність", - сказав Ващук.

Він вважає, що країна, яка знаходиться у військовому конфлікті і важкій економічній ситуації, не може собі дозволити паралізувати роботу уряду і сподіватися при цьому на міжнародну підтримку.

Раніше політологи і експерти вже заявляли, що відсутність міністрів-технократів у новому Кабміні викличе нерозуміння з боку основних фінансових донорів України. Міністрами-реформаторами і технократами у нинішньому складі Кабміну політологи і міжнародні експерти називають міністра фінансів Наталію Яресько, міністра аграрної політики Олексія Павленка і міністра економіки і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram