ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв, що Міклош буде працювати з Кабміном

При цьому він не став уточнювати, чи буде це посада міністра фінансів

Гройсман пообіцяв, що Міклош буде працювати з Кабміном
Фото: yes-ukraine.org

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, який є кандидатом у прем'єр-міністри, заявив, що словак Іван Міклош буде працювати з його урядом.

При цьому він не уточнив, чи буде це посада міністра фінансів.

"З Іваном Міклошем, якого я дуже поважаю, який є професійним реформатором, ми будемо працювати. Про формат співпраці і про те, як це буде відбуватися, ми повідомимо спільно з Іваном", - заявив Гройсман на брифінгу в парламенті.

"Що стосується Бориса Євгенійовича [Ложкіна], то наскільки я знаю, він остаточного рішення про входження в уряд не прийняв", - сказав він.

Нагадаємо, Міклош дав попередню згоду увійти в український уряд. При цьому він зажадав зберегти за ним громадянство Словаччини. Щоб виконати цю вимогу, до Верховної Ради подали законопроект, що дозволяє іноземцям працювати у Кабміні. Однак така ініціатива викликала протести серед депутатів, і тоді Міклош заявив, що може відмовитися від посади міністра.

Міклош був міністром приватизації у Словаччині у 1991-1992 рр., віце-прем'єром-міністром економіки у 1998-2002 рр., міністром фінансів у 2002-2006 рр. і 2010-2012 рр., а також депутатом Народної Ради Словаччини у 2006-2010 рр.

З лютого 2015 року Міклош - радник міністра фінансів Наталії Яресько та міністра економіки Айвараса Абромавичуса. У травні 2015 року він разом із головою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою і музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрував громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як think tank.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram