ГоловнаПолітика

ГПУ закликала не призначати генпрокурором людину без досвіду

Керівництво просить не створювати з відомства "ярлик корумпованої ланки"

ГПУ закликала не призначати генпрокурором людину без досвіду
Фото: www.segodnya.ua

Керівництво Генеральної прокуратури звернулося до президента Петра Порошенка і голови парламента Володимира Гройсмана з відкритим листом із закликом не призначати на посаду генпрокурора людину, яка не має досвіду в системі прокуратури.

Відповідні документи опубліковано на офіційному сайті ГПУ.

"Працівники органів прокуратури стурбовані ситуацією, яка склалася останнім часом навколо прокуратури та завдає шкоди її іміджу і авторитету, не сприяє відновленню довіри народу України. Останнім часом у ЗМІ, окремими представниками громадських організацій, а також деякими політиками висловлюються заяви про необхідність призначення новим генпрокурором людей не з системи органів прокуратури. При цьому відсутнє достатнє обґрунтування і передумови для таких публічних розмірковувань та прийняття відповідного рішення", - йдеться в листі.

Коментуючи такі заяви, керівництво ГПУ закликає вибрати професійного генпрокурора з досвідом. У ГПУ впевнені, що ЗМІ критикують відомство безпідставно, а також штучно "принижують професіоналізм кадрів".

"Створюється ярлик корумпованої ланки в системі правоохоронних органів держави. Ці процеси деморалізують наш особовий склад і призводять до відтоку висококваліфікованих працівників зі служби", - зазначають у Генпрокуратурі.

Під листом підписалися в.о. генпрокурора Юрій Севрук, заступник генпрокурора Олег Заліско, Юрій Столярчук та Роман Говда, а також 29 керівників регіональних прокуратур і військових прокуратур регіонів.

Нагадаємо, заступник голови "Блоку Петра Порошенка" Олександр Третьяков розповів в інтерв'ю LB.ua, що лідер БПП Юрій Луценко має непогані шанси очолити Генпрокуратуру.

Вперше інформацію про можливе призначення Луценка в ГПУ оприлюднив депутат від БПП Мустафа Найєм. Тоді Луценко заявив, що не відповідає вимогам, оскільки не має юридичної освіти.

Порошенко звільнив Віктора Шокіна з посади генпрокурора 3 квітня. Наразі в.о. голови відомства є Юрій Севрук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram