ГоловнаПолітика

Порошенко очікує нової коаліції та призначення прем'єра у вівторок

Президент готовий розпочати консультації щодо кандидатури на посаду генпрокурора відразу після формування коаліції

Порошенко очікує нової коаліції та призначення прем'єра у вівторок
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко очікує, що на цьому тижні народні депутати домовляться щодо нової коаліції у Верховній Раді і визначаться з кандидатурою нового прем'єр-міністра.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

"Я повністю згоден з тим, що далі терпіти безвладдя в країні неможливо, тому я чекаю, що не пізніше, ніж наступного тижня, ми почуємо з парламенту добру звістку", - підкреслив президент.

"Сьогодні дуже популярна позиція: "я не хочу брати на себе відповідальність, я не хочу входити, я не хочу голосувати, але я хочу, щоб у мене було право критикувати". Це безвідповідально для країни. Ті відповідальні депутати, я сподіваюся, яких буде більшість у парламенті, забезпечать створення коаліції, внесуть мені кандидатуру прем'єр-міністра. Це повинно відбутися у вівторок", - додав Порошенко.

Він зазначив, що очікує, що новостворена коаліція запропонує на посаду глави Кабінету міністрів Володимира Гройсмана. Водночас президент підкреслив, що готовий працювати з будь-яким прем'єр-міністром.

Глава держави також висловив переконання, що інший склад Верховної Ради не буде кращим, тому варто шукати шляхи врегулювання політичної ситуації в країні з її нинішнім складом.

Президент оголосив, що готовий почати консультації щодо кандидатури на посаду генерального прокурора відразу після формування нової коаліції.

Нагадаємо, в неділю, 10 квітня, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку. У вівторок, 12 квітня, подання буде внесено до Верховної Ради.

Фракція "Блоку Петра Порошенка" висунула на пост глави уряду Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram