ГоловнаПолітика

Девід Кемерон оприлюднив дані про свої податки

Він став першим британським прем'єр-міністром країни, який пішов на такий крок

Девід Кемерон оприлюднив дані про свої податки
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон оприлюднив дані про свої доходи та податки, інформує ВВС.

Згідно з повідомленням, в 2014-2015 роках дохід глави британського кабінету міністрів склав 200 тис. 307 фунтів (282,9 тис. доларів), з яких він заплатив 75 тис. 898 фунтів податків.

Окрім своєї зарплати в уряді (140 тис. 552 фунти), Кемерон отримав 46 тис. 899 фунтів за рахунок здачі сімейного будинку в лондонському районі Ноттінг-Хілл (його частка - 50%), йдеться у звіті.

Також, згідно з опублікованими даними, торік Кемерон отримав 9 тис. 834 фунти від Консервативної партії і 3 тіс. 52 фунти відсотків на заощадження в одному з британських банків.

Девід Кемерон в суботу пообіцяв опублікувати податкову звітність і стати першим британським прем'єр-міністром країни, який піде на такий крок.

Глава кабінету міністрів пояснив свої дії тим, що він не хоче нічого приховувати про свої фінанси. Кемерон також визнав, що його реакція на інформацію, виявлену в "панамських документах", має бути іншою.

Нагадаємо, 7 квітня Кемерон зізнався, що у нього були акції в офшорній компанії батька Blairmore Holdings до того, як він став главою британського уряду. Також він повідомив, що до вступу на посаду в 2010 році він продав акції на суму понад 30 тис. фунтів стерлінгів.

При цьому раніше Кемерон заявляв, що не має нічого в офшорах і живе на зарплату.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) спільно з Організацією з інформування про організовану злочинність і корупцію (OCCRP) опублікував масштабне розслідування, засноване на документах панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca. Ці документи невідоме джерело передало німецькій газеті Suddeutsche Zeitung. Журналісти знайшли інформацію про офшори безлічі відомих спортсменів, зірок кіно і політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram