ГоловнаПолітика

Нова коаліція вже де-факто існує, - нардеп

Юридичні формальності буде завершено 11-12 квітня.

Нова коаліція вже де-факто існує, - нардеп

Нова коаліція вже де-факто існує і буде оформлена офіційно в понеділок-вівторок.

Про це заявив нардеп від "Народного фронту" Вадим Кривенко, коментуючи відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в ефірі "112 каналу".

"Офіційно це не зафіксовано, але де-факто коаліція вже існує. Я впевнений, що в понеділок-вівторок її буде оформлено. Тому, будучи послідовним, Арсеній Петрович прийняв сьогодні для себе рішення подати у відставку для того, щоб відкрити дорогу нашим партнерам по коаліції, а ми будемо обов'язково входити в нову коаліцію для того, щоб можна було сформувати новий уряд, призначити нового прем'єра - в цьому випадку йдеться про Володимира Гройсмана. Це питання давно обговорювали, додатково обговорюватимуть у понеділок", - заявив він.

Нагадаємо, до складу нової коаліції входитимуть тільки дві фракції - "Народний фронт" і БПП. Щоб отримати необхідні для створення коаліції 226 голосів, фракції в останні два тижні вели переговори з позафракційними депутатами про входження в їх склад.

Поки відомо лише про трьох депутатів, які погодилися увійти в БПП. Це Ірина Суслова, Павло Кишкар і Віктор Кривенко.

Після входження Кишкаря і Кривенка фракція БПП налічує 141 депутата. У фракції "Народний фронт" 81 депутат. Таким чином, двом фракціям не вистачає ще чотирьох депутатів, щоб сформувати коаліцію на двох.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram