ГоловнаПолітика

Нацгвардія готова боротися з видобувачами бурштину

Питання залучення військових на розгляді в керівництва МВС.

Нацгвардія готова боротися з видобувачами бурштину
Фото: http://ngu.gov.ua

Підрозділи Національної гвардії зараз не беруть участі в заходах припинення незаконного видобутку бурштину, але керівництво МВС розглядає таку можливість.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила прес-секретар НГУ Світлана Павловська.

"Підрозділи Національної гвардії України взагалі не беруть участі в якихось заходах припинення незаконного видобутку бурштину. В цьому районі працює оперативний штаб Національної поліції, вони вирішують усі справи поки що власними силами. Але в Національній гвардії розглянули ці перспективи, створено відповідні резерви, і в разі прийняття керівництвом МВС відповідного рішення ми готові взятися до виконання своїх обов'язків", - сказала вона.

"На сьогодні питання залучення Національної гвардії вирішується. Коли буде ухвалено рішення, можуть сказати лише представники керівництва МВС", - підкреслила вона.

Нагадаємо, напередодні на північ Рівненської області для боротьби з нелегальним видобутком бурштину прибув спецпідрозділ МВС "Дніпро-1", який довго воював у зоні АТО.

Раніше голова Рівненської області звернувся до керівника МВС з проханням ввести в північні райони області війська Нацгвардії, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину.

В Україні процвітає нелегальний видобуток бурштину на території Рівненської, Житомирської та Волинської областей. Влада нічого не може вдіяти з цим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram