ГоловнаПолітика

Названо претендентів на посаду нового посла ЄС в Україні

Яна Томбінського можуть замінити Г'ю Мінгареллі або Пітер Семнебі

Названо претендентів на посаду нового посла ЄС в Україні
Питер Семнеби и Хью Мингарелли
Фото: http://apostrophe.com.ua

У Брюсселі розпочалися співбесіди кандидатів на пост нового голови представництва ЄС в Україні. Діючий посол Ян Томбінський підпадає під ротацію після чотирьох років перебування в Україні.

За інформацією джерел видання "Апостроф" у зовнішньополітичній службі ЄС у Брюсселі, Томбінського в серпні може замінити італійський дипломат Г'ю Мінгареллі або швед Пітер Семнебі. Вони вже пройшли співбесіду.

Зараз Г'ю Мінгареллі обіймає пост директора у справах Північної Африки, Близького Сходу, Аравійського півострова, Ірану і Іраку при Європейській службі зовнішньополітичної діяльності (ЄСЗД). На цій посаді він працює з 2011 року, а до цього, з 2002-го по 2011 рік, займався країнами східної Європи, в тому числі - України. З 2002 по 2007 роки він виконував функції директора у справах Східної Європи, Кавказу і Центральної Азії, а також директора у справах Близького сходу і південного узбережжя Середземного моря. При цьому з 2007-го по 2011 роки Мінгареллі відповідав за усі регіони Східного і Середземного сусідства ЄС, обіймаючи посаду заступника головного керівника ЄСЗД.

На відміну від Г'ю Мінгареллі, який почав свою діяльність у приватному секторі, працюючи фінансовим аналітиком у Парижі, Пітер Семнебі - "чистокровний" дипломат. Почавши кар'єру в МЗС Швеції, він працював у посольствах цієї держави в Німеччині, Україні та СРСР. З 2000-го по 2005 роки Семнебі працював при ОБСЄ у місії в Хорватії. На цій посаді Семнебі допомагав Хорватії з реабілітацією після конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram