ГоловнаПолітика

Колишнього енергобарона випустили із СІЗО у справі про кілерство

Василь Данилів провів в ізоляторі майже чотири роки.

Колишнього енергобарона випустили із СІЗО у справі про кілерство
Василий Данылив
Фото: wrestlingua.com

Шевченківський районний суд Києва 6 квітня відправив під домашній арешт чотирьох підозрюваних у замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка. Один з тих, хто вийшов на свободу - Василь Данилів (до травня 2009 року - Бечварж), колишній власник швейцарського енерготрейдера Korlea Invest. Ця компанія у 2008-2009 роках контролювала практично весь експорт електроенергії з України.

Ухвалюючи рішення, суд врахував безпрецедентний час перебування в СІЗО не засуджених, а всього лише підозрюваних у скоєнні злочинів громадян.

Адвокати наполягали на тому, що підозрювані вже 3,5 року перебувають у СІЗО, що це підірвало їхнє здоров'я. За "законом Савченко", 3,5 року СІЗО прирівнюються до 7 років тюремного ув'язнення.

Даниліва, Барткова, Стрипу і Барана затримали влітку 2012 року за підозрою в замаху на колишнього віце-президента банку "Родовід" Сергія Дядечка. Автомобіль Дядечка обстріляли з автоматів біля Києва. Вогнепальні поранення отримав водій банкіра і випадковий свідок, сам Дядечко відбувся синцями. Дядечко проходив свідком у справі про розкрадання мільярдів гривень бюджетних коштів у Родовід Банку, що називали основною версією замаху.

У справі про замах на Дядечка також фігурує екс-нардеп від "Батьківщини" Олександр Шепелєв, якого затримали в Угорщині і екстрадували в Україну. Згодом він утік з-під варти і був знову затриманий у Росії. Зараз у московських судах триває розгляд прохання України видати Шепелєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram