ГоловнаПолітика

Львівським патрульним загрожує в'язниця за затримання порушника

Конфлікт між прокуратурою і поліцією виходить набирає обертів

Львівським патрульним загрожує в'язниця за затримання порушника
Стоп-кадр с видео

Двох патрульних поліцейських Львова можуть засудити на термін від трьох до восьми років в'язниці. Прокуратура підозрює їх у перевищенні службових повноважень за затримання порушника, який відмовляється пред'явити документи.

Про це повідомляється у фейсбуці Патрульної поліції.

5 грудня 2015 року львівські патрульні зупинили авто, яке проїхало на червоний сигнал світлофора. Водій заперечував порушення і відмовлявся пред'явити документи. Його пасажирка порадила йому виїхати. Після цього чоловік спробував сісти за кермо. Порушника затримали і доставили у відділення поліції, де встановили його особу, склали протокол за порушення ПДР і адмінпротокол за статтею 185 - злісна непокора законним вимогам патрульних.

"Ми надали всі докази суду першої інстанції, включно з відеозаписами нагрудних камер. Суддя Сихівського районного суду в постанові зазначив, що ознайомився з відео і побачив, що інспектор більш ніж 30 разів протягом 40 хвилин коректно озвучив вимогу пред'явити документи, визначені п.2.1 ПДР. Крім того, водієві пояснили, що він чинить адміністративні правопорушення, і яка відповідальність за ці дії", - сказано в повідомленні.

Сихівський райсуд Львова визнав чоловіка винуватим у злісній непокорі законним вимогам патрульних. З нього стягнули 136 грн штрафу. Незабаром правопорушник подав апеляційну скаргу.

Апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанції, а чоловік поскаржився в прокуратуру.

Прокуратура стала на його бік і висунула підозру патрульним у скоєнні кримінального злочину.

"Судом обрано запобіжний захід - відсторонення від служби на два місяці. Двом патрульним Львова, які затримали водія за злісну непокору, загрожує ув'язнення від 3 до 8 років за нібито перевищення службових повноважень", - повідомляють у поліції.

Нагадаємо, вперше конфлікт патрульної поліції і прокуратури проявився в інциденті зі стріляниною по ВМW у Києві. Прокуратура висунула патрульному підозру в умисному вбивстві, тоді як поліція наполягає, що він лише виконував службові обов'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram