ГоловнаПолітика

"Самопоміч" повернеться до теми зняття депутатської недоторканності, - Семенуха

Фракція планує зареєструвати законопроект про скорочення депутатського корпусу

"Самопоміч" повернеться до теми зняття депутатської недоторканності, - Семенуха
Фото: 24tv.ua

Фракція "Самопоміч" збирається ініціювати збір підписів для реєстрації законопроекту про скорочення депутатського корпусу  Верховної Ради до 300 депутатів. Про це LB.ua сказав депутат фракції Роман Семенуха.

«На наступному тижні будемо ініціювати зменшення депутатського корпусу до 300 депутатів через внесення змін до Конституції. Чому? По-перше, в 1996 році, коли писалася Конституція, населення країни становило близько 52 млн. Зараз, за різними оцінками, разом з окупованими територіями становить близько 40 млн.

А по-друге, якщо подивитися на реальну присутність депутатів у Верховній Раді, то очевидно, що 300 депутатів буде достатньо», - заявив він, нагадавши, що для реєстрації в парламенті відповідного законопроекту, потрібно зібрати 150 підписів нардепів.

Крім того, за його словами, «Самопоміч» планує повернуться до теми зняття депутатської недоторканності.

«Ми вважаємо, що правильно повернутися депутатам до виконання своїх обіцянок. Перш за все до зняття депутатської недоторканності», - додав він.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, який передбачає скасування депутатської недоторканності і обмеження суддівської недоторканності. 19 липня Конституційний суд визнав його конституційним.

Таким чином, парламент може голосувати загалом  за відповідні зміни до Конституції. "За" повинні проголосувати не менш як 300 депутатів.

Як відомо, електронна петиція про зменшення кількості депутатів Ради до 100 осіб набрала 25 тис. голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram