ГоловнаПолітика

Власник "Богдана" задекларував дохід у 4,4 млн гривень

Гладковський публічно показав доходи у зв'язку з призначенням в РНБО

Власник "Богдана" задекларував дохід у 4,4 млн гривень
Олег Гладковский

Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (Свинарчук), який є власником "Богдана", задекларував 4,4 млн гривень доходів у 2015 році. З них 236,7 тис. гривень - це зарплата, 54,6 тис. гривень - дохід від відчуження цінних паперів, 4,16 млн гривень - дивіденди і відсотки.

Доходи його сім'ї (дружина і 3 сини) склали 1,9 млн гривень.

Гладковський не має ні автомобіля, ні нерухомого майна. На сім'ю записано чотири земділянки, чотири квартири і чотири будинки, а також автомобіль Maserati Ghibli.

На рахунках у чиновника є 20 тис. гривень, у його дружини та дітей - 22,4 млн гривень. Номінальна вартість цінних паперів у власності Гладковського - 16,3 млн гривень, розмір внесків до бізнесу - 1,56 млн гривень.

Нагадаємо, у 2009 році Петро Порошенко продав Гладковському (тоді ще Свинарчуку) частку, що належала йому в "Богдані", після чого останній став єдиним власником компанії. Цей пакет перейшов нинішньому президенту корпорації в обмін на борг у $100 млн (гроші позичалися у Порошенка на будівництво заводу в Черкасах) і міноритарну частку Свинарчука в Roshen та інших спільних бізнесах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram