ГоловнаПолітика

Колишній помічник Столара став в.о. головного архітектора Києва

Юрій Тацій виконуватиме обов'язки до завершення конкурсу.

Колишній помічник Столара став в.о. головного архітектора Києва
Фото: Макс Требухов

Голова КМДА Віталій Кличко призначив на посаду в. о. директора департаменту містобудування та архітектури Юрія Тація, колишнього помічника нардепа 6-го скликання Вадима Столара.

Про це йдеться в розпорядженні №269 від 1 квітня.

Першим пунктом цього документа на п'ять днів, починаючи з 4 квітня, відправлено у відпустку попереднього в. о. - Ганну Бондар. Другим - їй призначено заміну. Однак навіть після виходу Бондар із відпустки обов'язки продовжить виконувати Тацій. Його постійна посада - начальник служби містобудівного кадастру і заступник директора департаменту.

Як відзначає журналіст Денис Бігус, у 2007-2012 роках Тацій був помічником нардепа Вадима Столара на громадських засадах у Верховній Раді.

Разом з іншим помічником Столара, Олександром Костюком, Тацій був вказаний власником кількох фірм. Одна з яких - "Будмегасервіс" - за декілька місяців до появи Тація серед засновників отримала від Київради майже гектар у Святошинському районі столиці під торгово-офісний центр.

Також Тацій володів фірмою "Архітектурно-будівельний альянс" у 2008-2009 роках. За кілька місяців до того, як Тацій став власником, фірма отримала 16 гектарів під забудову над Дніпром, за які потім довго і безрезультатно судилася екологічна прокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram