ГоловнаПолітика

Айвазовська увійшла в мінську підгрупу з питань виборів на Донбасі

Мандат представника "Опори" поширюється на тему виборів.

Айвазовська увійшла в мінську підгрупу з питань виборів на Донбасі
Ольга Айвазовская
Фото: obozrevatel.com

Координатор парламентських і виборчих програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська стала учасником політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.

"6 квітня відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи і відповідних підгруп у Мінську. Політична підгрупа, до роботи якої я долучилася з 23 березня, буде розглядати сьогодні, 5 квітня, і півдня завтра, 6 квітня, модальності для місцевих виборів, а також амністію (завтра протягом двох годин)", - написала вона у фейсбуці у вівторок.

Айвазовська повідомила, що сторони переговорів з питань виборів на Донбасі зараз на етапі подання свого бачення і не приймають поки що стратегічних комплексних рішень.

"Моя задача, яку раніше озвучувала, в тому, щоб якщо вибори будуть, то їх відповідність стандартам була якомога вищою. Для цього готова і українській владі, і європейцям нагадувати про основні принципи інституту виборів, щодо яких не може бути подвійних трактувань", - додала вона.

22 березня Айвазовська у своєму фейсбуці написала, що сама побажала брати участь у роботі політичної підгрупи після розмови з Президентом.

"Мій мандат, який ми для себе визначаємо самі з колегами, оскільки жодних табу від Президента не було, поширюється на вибори і теми, які є передумовами [для їх проведення]", - написала вона.

Нагадаємо, представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи є Роман Безсмертний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram