ГоловнаПолітика

Порошенко оголосив 2017-й роком Японії в Україні

Президент розпочав офіційний візит до Японії

Порошенко оголосив 2017-й роком Японії в Україні
Фото: Пресс-служба АП

Президент Петро Порошенко повідомив, що 2017 рік буде оголошено роком Японії в Україні.

Про це він заявив на зустрічі з губернатором префектури Кіото Кеїдзі Ямадою, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я з радістю хочу повідомити вас, що ми плануємо 2017 рік оголосити роком Японії в Україні", - сказав Порошенко.

Він також висловив подяку керівництву Японії, зокрема прем'єр-міністру Сіндзо Абе, за гостинність, яка відповідає стратегічному характеру відносин між двома країнами.

Порошенко зазначив, що його візит відбувся напередодні 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами і 45-річчя встановлення відносин між Києвом і Кіото. Ямада у своє чергу висловився за розвиток тісних зв'язків між країнами.

Сьогодні Порошенко також проведе переговори з прем'єр-міністром Японії, зустрінеться з українською громадою і поспілкується зі спікером японського парламенту. У четвер він проведе зустріч з імператором Японії Акіхіто і дасть інтерв'ю місцевому телеканалу.

Нагадаємо, 24 березня Японія переказала Україні $331 млн. Пільгову позику було надано в рамках спільного зі Світовим банком проекту "Друга позика на політику розвитку фінансового сектору". Гроші підуть на посилення макроекономічної стабільності та економічні реформи. Кошти надано на 20 років з 6-річним пільговим періодом, під час якого Україна не буде платити за кредитом. Процентна ставка - менш ніж 1% річних. Виплати передбачено двічі на рік.

Загальна допомога Україні з боку Японії на сьогодні становить $1,8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram