ГоловнаПолітика

Порошенко доручив юристам дати відповідь з приводу скандалу з офшорами

"Ставши президентом, я відійшов від управління активами"

Порошенко доручив юристам дати відповідь з приводу скандалу з офшорами
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко доручив відповідним консалтинговим і юридичним компаніям роз'яснити ситуацію у зв'язку з виявленням у нього незадекларованих офшорів.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх доходів, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішую в рамках українського законодавства і міжнародного приватного права. Ставши президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим і юридичним компаніям. Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси", - написав Порошенко.

Нагадаємо, президент опинився в центрі скандалу після публікації розслідування на підставі даних панамського реєстратора офшорів. Виявилося, що влітку 2014 року Порошенко зареєстрував компанію для переведення кондитерського бізнесу під юрисдикцію Британських Віргінських островів. Основні претензії журналістів до Порошенка - те, що він не вказав у декларації володіння акціями компанії на 1000 доларів, що він поки що не завершив передачі "Рошену" сліпому трасту і що він нібито мав намір ухилитися від сплати податків в Україні під час продажу корпорації.

Попередній аналіз фахівців Генпрокуратури показав, що під час реєстрації офшору на Британських Віргінських островах складу злочину в діях Порошенка не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram