ГоловнаПолітика
Спецтема
"Исламское государство"

Французький сенатор відхрестилася від звинувачення України у співпраці з ІДІЛ

Наталі Гуле стверджує, що не спілкувалася з автором сенсаційного матеріалу.

Французький сенатор відхрестилася від звинувачення України у співпраці з ІДІЛ
Натали Гуле
Фото: haqqin.az

Прес-центр СБУ оприлюднив лист французького сенатора Наталі Гуле, в якому вона заперечує звинувачення на адресу України про співпрацю з ІДІЛ.

Лист на адресу голови СБУ Василя Грицака оприлюднила в фейсбуці прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Шановний пане Василь, хочу висловити Вам своє здивування і обурення з приводу появи статей, які повністю спотворили заяви, які я зробила минулого тижня на радіостанції France Inter. Наприкінці бесіди, яка тривала понад дві години, я згадала про деякі речі, які стосуються розслідувань Вашою службою в сфері боротьби з тероризмом, як це робиться і в нас. Моє просте і недвозначне висловлювання було, проте, інтерпретовано, як звинувачення України у співпраці з ІДІЛ. Це спотворення істини, брехня і абсолютно неприйнятне маніпулювання", - сказано в ньому.

Крім того, Гуле заперечує розмову з журналісткою українського видання "Тиждень" Аллою Лазаревою - автором матеріалу про те, що інформацію про табір ІДІЛ біля Дніпропетровська сенатор отримала від голови СБУ.

"Я не знаю української журналістки Алли Лазаревої, я її ніколи не зустрічала, не чула і не знаю, звідки вона бере те, що називає інформацією і що є нічим іншим, як вигадкою", - сказано в листі.

При цьому боротьбу СБУ з джихадистським тероризмом Гуле називає зразковою.

"Мої заяви ніколи не мали на меті представити Вашу країну, як "надійний притулок" для ІДІЛ, ба більше, стверджувати, що українці до цього спеціально готувалися", - зазначила вона.

При цьому Гуле згадує, що мала офіційну зустріч із Грицаком декілька місяців тому.

Сенатор також пригрозила подати на журналістів до суду за наклеп.

Нагадаємо, Гуле після терактів у Бельгії заявила в ефірі радіо France Inter: "Посеред України діє табір з підготовки джихадистів. Адже друга мова, якою розмовляють в "Ісламській державі" - російська. Уявіть собі, табір підготовки прямо біля нас! Який фінансується всієї цієї протизаконною торгівлею людьми, творами мистецтва".

Видання "Тиждень" після цього оприлюднило статтю, в якій стверджувало, що зв'язалося з Гуле, і та повідомила, що табір розташований у Дніпропетровській області, а її джерело - Грицак. У матеріалі йшлося про те, що голова СБУ був ініціатором зустрічі, а організував візит Грицака в робочий кабінет сенатора його "контактна особа" Омар Арфуш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram