ГоловнаПолітика

Голова СБУ повідомив французького сенатора про табір ІДІЛ під Дніпропетровськом

Зустріч організовував Омар Арфуш.

Голова СБУ повідомив французького сенатора про табір ІДІЛ під Дніпропетровськом
Василий Грицак
Фото: dyvys.in

Французький сенатор Наталі Гуле після терактів у Бельгії заявила, що в Україні існує табір з підготовки джихадистів. Пізніше з'ясувалося, що цю інформацію вона отримала від голови СБУ Василя Грицака.

В ефірі радіо "Франс-Інтер" Гуле заявила: "Посеред України діє табір із підготовки джихадистів. Адже друга мова, якою розмовляють в Ісламській державі - російська. Уявіть собі, табір підготовки прямо біля нас! Який фінансується всією цією протизаконною торгівлею людьми, творами мистецтва".

Українське видання "Тиждень" запитало Наталі Гуле звідки вона отримала цю інформацію і де саме розташований табір.

"Табір - у Дніпропетровській області, - відповіла сенатор. - Там проходять підготовку вихідці з Північного Кавказу і Середньої Азії, чеченці, а також турки і йорданці. Моє джерело - голова української спецслужби Василь Грицак".

За словами Гуле, голова СБУ був ініціатором зустрічі, а організував візит Грицака в робочий кабінет сенатора його "контактна особа" Омар Арфуш.

"Пан Грицак віддав мені досьє, яке я передала французьким спецслужбам на його прохання. Я тільки спрацювала посередником. Запитуйте подробиці у Грицака", - додала Гуле.

На підтвердження своїх слів сенатор продемонструвала фото візитки Грицака.

За даними "Тижня", Гуле передала досьє про табір відомому французькому тижневику.

Речник СБУ Олена Гітлянська підтвердила "Тижню" факт зустрічі Василя Грицака з Наталі Гуле, проте заявила, що тема зустрічі була зовсім іншою. Якою саме, Гітлянська не уточнила.

Вона також повідомила, що стаціонарного табору, в якому тренувалися би бойовики "Ісламської держави", в Україні немає, проте СБУ минулого року виявила в Дніпропетровську пункт тимчасового укриття членів угруповання "Ісламська держава", а також недавно знайшла чотири транзитні центри прихильників ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram