ГоловнаПолітика

Кабмін закликав Раду завершити судову реформу

Потрібно змінити систему судів, набрати нових суддів і ввести інститут присяжних

Кабмін закликав Раду завершити судову реформу
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів закликає Верховну Раду завершити судову реформу.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у п'ятницю, 1 квітня.

"Те, що відбувається сьогодні в Україні у судовій системі, не може не викликати занепокоєння. Саме тому уряд наполягає на внесенні змін до Конституції в частині судочинства, ухваленні одночасно з новою редакцією Конституції нових законів про статус суддів і судоустрій, впровадженні нової системи судів, призначенні нових і чесних суддів та введення інституту присяжних", - цитує прем'єра прес-служба Кабміну.

Яценюк також наголосив на необхідності забезпечення реального захисту свідкам, які дають показання у складних кримінальних процесах. За його словами, це стане завданням групи "В" спецпризначення КОРД.

Глава уряду підкреслив, що зараз громадянин може дати свідчення на процесі досудового слідства, але в суді внаслідок залякування або тиску відмовляється від своїх свідчень. Яценюк підкреслив, що КОРД візьме під захист людей, які готові свідчити і говорити правду: "Це дасть можливість країні побудувати нову якісну систему правосуддя і притягнути до відповідальності найбільш впливових злочинців у країні".

Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада затвердила проект судової реформи в першому читанні. Судова реформа, зокрема, передбачає передачу функції створення та ліквідації судів від президента парламенту, а також створення нового органу судової гілки влади - Вищої ради правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram