ГоловнаПолітика

Комітет Пашинського звинуватив "єврооптимістів" у популізмі

Опубліковано докладний коментар щодо законопроекту №4057.

Комітет Пашинського звинуватив "єврооптимістів" у популізмі
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони звинуватив депутатську групу "Єврооптимісти" в популізмі.

Таким чином комітет, який очолює депутат Сергій Пашинський, відреагував на критику "єврооптимістів" на адресу законопроекту №4057 про конфіскацію коштів Віктора Януковича.

"Характер таких записів дозволяє зробити висновок про спробу окремих народних депутатів завадити прийняттю доленосного для України законопроекту, який регулює механізм звернення в дохід держави окремих неправомірно отриманих активів екс-президента-втікача Януковича В. Ф. та його оточення. Приблизна вартість активів зазначених осіб, заарештованих на рахунках іноземних і національних фінансових установ, становить 50 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

У зв'язку з широким резонансом законопроекту №4057 комітет вирішив відправити його на юридичну експертизу. Крім того, на сайті комітету опубліковано докладний коментар, який покликаний розвінчати деякі міфи, пов'язані з положеннями комітету.

"Опублікована «єврооптимістами» критика законопроекту №4057 здається неконструктивною і спрямованою на нівелювання всіх докладених зусиль для повернення в бюджет України злочинних активів Януковича і його поплічників. Повинен кожен уже давно засвоїти, що популізм шкодить розвитку і просуванню вперед нашої країни", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, законопроект №4057, який підготовлено спеціально для конфіскації коштів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення, прийняла Верховна Рада в першому читанні 17 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram