ГоловнаПолітика

Колишній голова МВС Захарченко написав книгу про Майдан

Екс-міністр назвав Революцію "кривавим злочином".

Колишній голова МВС Захарченко написав книгу про Майдан
Фото: krymedia.ru

Колишній голова МВС Віталій Захарченко написав книгу про Майдан під назвою "Кривавий Майдан - злочин століття". Вона була представлена в четвер, 31 березня, в Москві, пише УНІАН.

"Одне з головних завдань цієї книги - відповісти на питання, хто винен у загибелі правоохоронців і мітингувальників на вулицях Києва, хто організував і здійснив цей кривавий злочин. Я неодноразово говорив, що проводжу власне розслідування тих злочинів, по крупицях збираючи найрізноманітнішу інформацію з різних джерел", - заявив колишній міністр.

Він також розповів, що розцінює прихід Віктора Януковича до влади як частину технології з дискредитації "всього російського в Україні".

Крім того, Захарченко вважає, що Майдан готували з 1990-х років. "Якщо дивитися і оцінювати події, які відбулися в Україні з сьогоднішнього дня, ми можемо побачити їх сутність, побачити технології, побачити, хто стояв за ними. Ми можемо оцінити правильність або неправильність дій. Ми думали, що вони намічені на 2015 рік, розраховували, що до тих пір зможемо зміцнити правоохоронну систему, вибудувати інформаційний захист... Але шанси, на мій погляд, були вкрай нерівні", - цитує Захарченка "РИА Новости".

Нагадаємо, Захарченко зараз працює експертом Держдуми РФ з інвестицій.

За даними Генеральної прокуратури, в лютому 2014 року тодішній голова МВС займався підбором, фінансуванням і координацією "тітушок". Йому пред'явили підозру про видачу їм автоматів і патронів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram