ГоловнаПолітика

БПП і "Самопоміч" провели спільне засідання (оновлено)

Ініціатива такого зібрання надійшла від "Самопомочі"

БПП і "Самопоміч" провели спільне засідання (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Фракції "Блок Петра Порошенка" і "Самопоміч" проводять спільне засідання.

Про це LB.ua повідомив нардеп від БПП Артур Герасимов.

За його словами, ініціатива такого зібрання надійшла від "Самопомочі".

Оновлення. Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко після зустрічі повідомив, що переговори закінчилися безрезультатно.

"Ми запитали в колег їхню позицію стосовно коаліції та уряду. Вони відповіли, що в коаліцію вони не йдуть, а готові за певних умов підписати якусь угоду, що вони є партнерами коаліції. Коаліції меншини, уряду меншості", - розповів Гончаренко журналістам. Такого поняття, як коаліція меншості, немає в українській Конституції, зазначив Гончаренко.

Уряд меншості поширений у низці країн колишньої Британської імперії. Найбільша за кількістю місць у парламенті партія формує уряд меншості при парламентській підтримці малих сил.

Нагадаємо, фракція БПП готується включити до свого складу кількох позафракційних депутатів, обраних за списком "Самопомочі". Ірина Суслова вже увійшла в БПП, Павла Кишкар і Віктор Кривенко написали заяви про входження у фракцію. З урахуванням цих депутатів фракцій БПП і "Народний фронт" знадобляться ще чотири нардепи, щоб сформувати коаліцію на двох.

Раніше "Самопоміч" відмовилася входити в коаліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram