ГоловнаПолітика

НАБУ спростовує втечу одеського судді-стрільця

Бюро чекає на згоду парламенту для затримання Олексія Бурана.

НАБУ спростовує втечу одеського судді-стрільця
Алексей Буран
Фото: tsn.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Антикорупційної прокуратури обізнані про місце перебування одеського судді Олексія Бурана і зараз проводять з ним процесуальні дії, повідомляє прес-служба бюро.

Так у НАБУ коментують інформацію про те, що Буран утік з лікарні.

Бюро при цьому зазначає, що не може розголошувати інформацію про місце перебування судді.

Згідно зі ст. 49 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", затримання судді або обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або домашнього арешту до ухвалення обвинувального вироку судом не може бути здійснено без згоди Верховної Ради.

"Останнє слово за парламентаріями. Дуже сподіваємося, що вони скажуть його швидко, і це буде слово "так", - зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер розгляне згоду на затримання і арешт Бурана. Напередодні це рішення схвалив профільний комітет і Верховний суд.

29 березня детективи НАБУ спробували провести обшук у будинку Бурана у справі про отримання 500 тис. гривень хабара. Суддя почав стріляти, після чого втік через вікно. НАБУ відзначає, що не могло затримати Бурана через його імунітет як судді. Буран незабаром опинився в лікарні, він завдав собі ушкодження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram