ГоловнаПолітика

Порошенко назвав умовою виборів на Донбасі поліцейську місію ОБСЄ

Голосування має відбутися за міжнародними стандартами

Порошенко назвав умовою виборів на Донбасі поліцейську місію ОБСЄ

Україна віддана реалізації Мінських угод в повному обсязі і вважає їх єдиним існуючим варіантом мирного врегулювання на Донбасі, заявив президент Петро Порошенко, виступаючи на форумі "Боротьба України за свободу" в Капітолії (Вашингтон).

За його словами, Україна зацікавлена в тому, щоб провести місцеві вибори на Донбасі.

Однак, як зазначив президент, ці вибори можливі за дотримання трьох умов.

Росія мусить реалізувати положення Мінських домовленостей, що стосуються безпеки, і не маніпулювати фразою "проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів".

"Вільні та справедливі вибори означають, що вибори мають бути вільними і вибори мають бути справедливими. Ми не можемо погодитися з легітимацією окупації Донбасу шляхом виборів-фарсу у російському розумінні вільних і справедливих виборів, які не мають нічого спільного з демократичними стандартами. У нас є чіткі критерії ОБСЄ, що визначають вільні і чесні вибори. І ці вибори має прийняти весь світ", - сказав Порошенко.

Другою умовою Президент назвав поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі.

За його словами, міжнародна спільнота має розгорнути посилену поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі для забезпечення безпеки до, під час і після виборів.

Третя умова, як зазначив Порошенко, - початок роботи над відновленням контролю над кордоном.

Нагадаємо, напередодні Порошенко заявив, що буде співпрацювати з Рінатом Ахметовим та Юрієм Бойком, якщо ті переможуть на чесних виборах у непідконтрольній частині Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram