ГоловнаПолітика

Росія повинна піти з Криму, - президент Польщі

Дуда закликав НАТО діяти

Росія повинна піти з Криму, - президент Польщі
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Вашингтона назвав дії Росії, яка анексувала Крим і продовжує підтримувати сепаратистів в Україні, безпрецедентними, повідомляє Радіо Польща.

"Європа не може собі дозволити послабити санкції щодо Росії, бо це було б схваленням агресивної політики. Ми повинні вимагати повернення до таких геополітичних відносин, якими вони були до анексії Криму. Це означає, що Росія повинна піти з Криму", - заявив Анджей Дуда.

"Уперше після Другої світової війни в Європі було змінено межі за допомогою сили", - сказав Анджей Дуда. Він додав, що говорить про це в контексті Криму, який захопила Росія.

"У зв'язку з цим, існують серйозні побоювання, що час миру в нашій частині Європи минув", - зауважив президент Польщі.

Говорячи про війну в Україні, Анджей Дуда закликав НАТО діяти. На думку президента Польщі, збільшення військової присутності в Центральній і Східній Європі є обов'язковим.

"Ми хочемо фактичної військової присутності НАТО, щоб солдати альянсу постійно перебували в Центральній і Східній Європі", - наголосив Дуда.

Нагадаємо, постійний представник Росії при НАТО Олександр Грушко 30 березня заявив, що вступ України і Грузії в НАТО поставить Європу на межу масштабної кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram