ГоловнаПолітика

Кличко зупинив конкурс на посаду головного архітектора Києва

Відкритий відбір завершився нічим.

Кличко зупинив конкурс на посаду головного архітектора Києва
Фото: www.dyvys.in

Мер Києва Віталій Кличко призупинив конкурс на посаду головного архітектора столиці.

"[Конкурсна] комісія зіштовхнулася з обставинами, які унеможливили ухвалення об'єктивного і справедливого для міста рішення. Зокрема - з відсутністю чітко прописаних процедур (оскільки конкурс проводили вперше). І також проблемною перешкодою у визначенні переможця конкурсу стало суміщення посад головного урбаніста і директора департаменту містобудування та архітектури", - виклав він у Фейсбуці причини скасування конкурсу.

Кличко просить членів комісії прописати процедури для проведення бездоганного конкурсу, а також ініціювати внесення змін до законодавства про розподіл посад головного урбаніста (архітектора) столиці та голови департаменту містобудування та архітектури.

Нагадаємо, у вересні Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника, а в грудні оголосив конкурс на заміщення цієї посади. Раніше фахівця на цю посаду фактично призначав голова КМДА.

Заявки на конкурс подали 14 осіб, у тому числі виконувач обов'язків директора департаменту містобудування та архітектури Ганна Бондар, колишній головний архітектор Севастополя Юрій Скляренко, колишній архітектор Павлограда (Дніпропетровська область) Олександр Сасик, а також архітектор і колишній депутат Київської міськради Андрій Миргородський.

У середу агентство "Українські новини" з посиланням на джерело в КМДА повідомило, що проти Бондар порушено кримінальну справу. В. о. директора департаменту містобудування та архітектури підозрюють у приписуванні собі кількох місяців досвіду роботи архітектором, яких їй не вистачало, щоб відповідати одному з критеріїв для подачі заявки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram