ГоловнаПолітика

"Діамантовий" прокурор Корнієць подав скаргу до ЄСПЛ

Корнієць вважає, що його справа "майже аналогічна" до справи екс-голови МВС Луценка

"Діамантовий" прокурор Корнієць подав скаргу до ЄСПЛ
Фото: Центр Протидії Корупції

Обвинувачений у корупції колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць подав скаргу у Європейський суд з прав людини про незаконність його затримання, арешту і проведення обшуків.

Про це повідомив сам Корнієць.

"Суд визнав мою заяву прийнятною для розгляду і обґрунтованою відносно незаконного обшуку, незаконного затримання, незаконного арешту, незаконного вилучення майна, оскільки жодного доказу отримання мною неправомірної вигоди слідство не здобуло. Всі процесуальні дії відбулися з ігноруванням кримінального процесуального законодавства, Конституції, Міжнародної декларації прав людини та основних свобод", - заявив він.

За словами Корнійця, в його скарзі йдеться про дев'ять пунктів порушень.

Він також зазначив, що якщо ЄСПЛ визначить його скаргу пріоритетною, то її розглянуть цього року, якщо розгляд пройде у звичайному порядку, то - трохи пізніше.

Корнієць також заявив, що його справа в ЄСПЛ "майже аналогічна" до справи екс-голови МВС Юрія Луценка проти України.

Нагадаємо, прокурорів Володимира Шапакіна і Корнійця затримали 6 липня 2015 року в будівлі ГСУ Генпрокуратури за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома у Корнійця знайшли 35 пакетів з діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram