ГоловнаПолітика

Вимоги "Батьківщини" до коаліції залишаються незмінними, - Тимошенко

На думку лідера фракції, Рада мусить ухвалити 10 законопроектів

Вимоги "Батьківщини" до коаліції залишаються незмінними, - Тимошенко
Фото: www.tymoshenko.ua

Вимоги фракції "Батьківщина" для входження в нову парламентську коаліцію залишаються незмінними.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко в кулуарах парламенту.

"Ми категорично не поділяємо стратегію управління країною урядом Арсенія Яценюка. Тільки-но почалися дискусії про створення нової коаліції, ми абсолютно чітко для наших партнерів оголосили п'ять вимог, на базі яких ми можемо розглянути питання про входження в коаліцію", - заявила Тимошенко.

По-перше, за її словами, мова йде про розрив зв'язку між політиками і кланами. "Ми будемо перевіряти кожну кандидатуру, яку будуть пропонувати на посади міністрів", - сказала Тимошенко, зазначивши, що "Батьківщина" не претендує на жодну посаду в новому уряді.

По-друге, фракція наполягає на докорінній зміні соціально-економічного курсу влади.

По-третє, за словами Тимошенко, треба докорінно змінити підхід до фермерських господарств, повернути державну підтримку аграрного бізнесу, продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі до 1 січня 2019 року, ввести єдиний податок на землю, створити стратегію розвитку сімейного фермерства і виділити на його підтримку щонайменше 1 млрд грн.

По-четверте, "Батьківщина" вимагає "радикального зниження" комунальних тарифів.

П'ятим принципом, на якому наполягає фракція, є переіндексація зарплат і пенсій, а також скасування податку на пенсії.

На думку Тимошенко, для реалізації цих п'яти пунктів необхідно ухвалити 10 законопроектів.

Нагадаємо, Блок Петра Порошенка, "Народний фронт" і "Батьківщина" не змогли домовитися про створення нової коаліції. Переговори зайшли в глухий кут через появу нових вимог від "Батьківщини". "Радикальна партія" та "Самопоміч" вирішили залишитися в опозиції.

Сьогодні один із лідерів НФ Вікторія Сюмар у кулуарах Ради заявила, що НФ і БПП спробують створити коаліцію на двох. За її словами, фракції мусять знайти близько 10 позафракційних депутатів, які б погодилися увійти до складу коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram