ГоловнаПолітика

Рада суддів заступилася за одеського суддю-стрільця

"На жаль, сьогодні в суспільстві існує думка, що посада судді характеризує людину як хабарника"

Рада суддів заступилася за одеського суддю-стрільця
Фото: nabu.gov.ua

Глава Ради суддів Валентина Симоненко заявила, що одеський суддя, вчора чинив збройний опір спецпризначенцям Національного антикорупційного бюро, намагався накласти на себе руки.

"Зазначений факт яскраво демонструє те, що останнім часом повагу до честі і гідності людини та, зокрема, особи, підозрюваної у вчиненні злочину, з боку осіб, які проводять оперативно-розшукові або слідчі дії, повністю нівельовано", - йдеться у заяві Симоненко.

Вона обурена тим, що суспільство найчастіше за замовчуванням вважає суддів хабарниками.

"На жаль, сьогодні в суспільстві існує думка, нав'язана безвідповідальними політиками, що сама по собі посада судді характеризує людину як хабарника і недобросовісного громадянина. У нашій історії таке ставлення до людини вже було в 30-х роках ХХ століття, тому повторення такої історії демократичній державі Україна не потрібне", - сказано в заяві голови Ради суддів.

Нагадаємо, 29 березня детективи НАБУ спільно з Національною поліцією України викрили суддю Малиновського райсуду міста Одеси під час отримання хабара в розмірі 500 тис. грн. Однак при спробі затримання суддя почав відстрілюватися, а потім втік з місця події.

Згодом співробітники Національного антикорупційного бюро встановили місце перебування втікача судді.

За інформацією адвоката Олега Спину, суддею-корупціонером виявився Олексій Буран, а його співучасником - заступник голови Малиновського суду Віталій Гранін. Адвокат також повідомив, що Буран забарикадувався вдома і відстрілюється з карабіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram