ГоловнаПолітика

Рада відмовилася створити держфонд для фінансування будівництва, утримання і ремонту автодоріг

Жоден із законопроектів не набрав мінімально необхідних 226 голосів

Рада відмовилася створити держфонд для фінансування будівництва, утримання і ремонту автодоріг
Закарпатский участок трассы Киев-Чоп
Фото: http://www.mukachevo.net/

Верховна Рада України відмовилася створити державний дорожній фонд для фінансування робіт з будівництва, утримання, ремонту та реконструкції автодоріг.

За прийняття за основу законопроекту №2724 проголосували 182 депутати при мінімально необхідних 226, повідомляють Українські Новини.

При цьому за повернення законопроекту на доопрацювання в профільний комітет проголосували 206 депутатів, а за повернення суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання - 223 депутати.

Своєю чергою супутній законопроект №2725 також був відхилений депутатами (178 голосів при необхідних 226).

Прибуткову частину фонду планувалося сформувати за рахунок надходжень від акцизного збору і ввізного мита на нафтопродукти, з імпортованих транспортних засобів і шин до них, за рахунок плати за використання автомобільних доріг загального користування державного значення транспортними засобами з максимальною дозволеною загальною масою 12 т і більше, а також коштів від санкцій за порушення порядку стягнення такої плати за рахунок коштів фонду попереджувальних заходів Моторного (транспортного) страхового бюро та інших надходжень, передбачених Державним бюджетом, в обсягах, визначених законом про держбюджет на поточний рік.

Засоби дорожнього фонду також планується направити на виконання заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на мережі автодоріг загального користування.

Проект закону №2725 від 24 квітня "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного дорожнього фонду України" передбачає спрямування залишків коштів державного дорожнього фонду, що утворилися на кінець бюджетного періоду, на покриття відповідних витрат у наступному бюджетному періоді з урахуванням їх цільового призначення.

Раніше на засіданні 4 лютого Верховна Рада не змогла прийняти в першому читанні і за основу законопроекти, що дозволяють створення Державного дорожнього фонду України.

4 лютого за прийняття законопроекту №2724 проголосували 140 депутатів, а законопроект №2725 навіть не виносили на голосування.

Нагадаємо, в липні 2015 Кабінет міністрів ліквідував державну акціонерну компанію "Автомобільні дороги України". Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський назвав рішення про ліквідацію "Автодоріг України" фінальною крапкою в процесі прописання "дорожньої карти". Джерелом фінансування ремонту доріг повинен стати Дорожній фонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram