ГоловнаПолітика

НФ готовий передати владу конституційній коаліції і новому уряду, - Сюмар

Фракція ініціює позачергове засідання після повернення Порошенка зі США.

НФ готовий передати владу конституційній коаліції і новому уряду, - Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Фракція «Народного фронту» закликає Блок Петра Порошенка якомога швидше забезпечити формування коаліції, підписати додаток до коаліційної угоди і вже в суботу, неділю або понеділок провести позачергове засідання Верховної Ради, щоб проголосувати кадрові рішення. Це дозволить нарешті вирішити політичну кризу, яка була створена не «Народним фронтом».

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

«Заради цього ми готові до всіх рішень, треба просто працювати. Ще раз повторюю, що ніхто за владу не тримається. Тому закликаємо наших партнерів повернутися в зал і провести збори коаліції, показати 226 голосів, домовитися про додаток до коаліційної угоди, програму дій уряду і тих людей, які будуть її виконувати, тобто про склад Кабінету Міністрів. І вже найближчим часом всі ці рішення проголосувати», - підкреслила вона.

Окрім того, Вікторія Сюмар оголосила принципи, на яких «Народний фронт» готовий формувати нову коаліцію.

За її словами, базова умова для фракції «Народний фронт» під час напрацювання тексту нової коаліційної угоди або додатку до попередньої угоди - це продовження курсу уряду, очолюваного Арсенієм Яценюком.

«Мова йде про ключові базові речі, а саме: євроінтеграція, продовження співпраці з нашими міжнародними партнерами, посилення обороноздатності, продовження реформи національної поліції. Далі - прозорий енергосектор, прозора приватизація, призначення керівників держпідприємств на прозорих конкурсах, реформа митниці, включно з проведенням прозорих конкурсів на зайняття посад за участю іноземців», - заявила вона.

Крім того, як зазначила Сюмар, необхідно продовжити реформу державної служби для того, щоб усіх держслужбовців обирали на відкритих прозорих конкурсах.

«Усі ці речі ми хочемо зараз дописати до коаліційної угоди чи в додатку до угоди. Алгоритм наших дій дуже простий: збори коаліції, розуміння, скільки депутатів готові сьогодні підтвердити свої підписи під новою коаліційною угодою і те, що ми сьогодні маємо таку коаліцію під нового прем'єра. Далі - додаток до угоди з позиціями, які поділяють абсолютно всі фракції», - пояснила народний депутат.

Окрім того, вона додала, що редакційна група повинна переглянути текст старого коаліційної угоди і виключити з нього неактуальні пункти, оскільки багато з них уже було виконано.

Вікторія Сюмар також заявила, що фракція «Народний фронт» ініціюватиме позачергове засідання Верховної Ради, яке має відбутися за участю Президента Петра Порошенка після його повернення з США, тобто вже найближчої суботи, неділі або найближчого понеділка.

«Сьогодні для нас важлива присутність Президента країни для того, щоб гарантувати стабільність усієї системи влади в Україні. Тому що систему розбалансованості і краху, яка почалася після штучно створеної нашими партнерами кризи, треба завершувати. Люди втомилися, парламент не може бути так довго недієздатним, виконавча влада і уряд не можуть бути недоукомплектованими, країна під час війни не може бути некерованою», - заявила заступник голови фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram