ГоловнаПолітика

На посадах міністрів повинні бути українці, а не гастарбайтери, - "Воля народу"

"Хто може гарантувати, що іноземці будуть відстоювати інтереси українського виробника, а не іноземного?"

На посадах міністрів повинні бути українці, а не гастарбайтери, - "Воля народу"
Фото: volyanarodu.com.ua

Новий український уряд слід сформувати без залучення іноземців на керівні посади в міністерствах. Про це сьогодні заявив голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко з трибуни Верховної Ради, пише "Головком".

"Не беріть на посади міністрів західних гастарбайтерів, які б досягнення вони не мали. Депутатська група "Воля народу" категорично проти входження в новий склад уряду як міністрів будь-яких іноземців. Вони можуть допомагати як радники, навіть заступники міністрів. Але на посадах, де ухвалюють ключові рішення, повинні бути українці", - заявив Москаленко.

Парламентарій наголосив, що попередні півтора року роботи в уряді іноземців довели, що українцям не варто чекати на "варягів", які вирішать усі проблеми нашої країни. Водночас міністри-іноземці можуть працювати не в інтересах України, а в інтересах своєї батьківщини.

"Увесь світ бореться за споживчі ринки, сировинну базу, ресурси. Хто може гарантувати, що запрошені до українського уряду іноземці будуть відстоювати інтереси українського виробника, а не іноземного; української держави, а не власної", - зазначив депутат.

Він нагадав, що ефективні реформатори, яких запрошують працювати в Україну, були ефективні тільки в себе на Батьківщині.

"Якісні реформи в країнах проводили вихідці й уродженці цих країн. Українську мрію нам не спроектують ані американці, ані грузини, ані словаки, ані латвійці, ані будь-хто інший. Власну країну ми повинні будувати самі", - резюмував Москаленко.

Нагадаємо, LB.ua в понеділок опублікував попередній список кандидатів у міністри уряду Володимира Гройсмана, зокрема в нього увійшли і представники інших держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram