ГоловнаПолітика

Убитого адвоката Грабовського змусили відмовитися від захисту ГРУшника

Викрадачі записали на камеру відмову захисника від Александрова.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу у вівторок оприлюднив відео, на якому адвокат Юрій Грабовський відмовляється захищати російського спецпризначенця Олександра Александрова.

Матіос повідомив, що це відео було знайдено в хмарному сховищі одного з причетних до викрадення і вбивства Грабовського.

На відео адвокат відмовляється захищати в суді Александрова, ведучи діалог з невидимим співрозмовником. Чутно тільки голос за кадром, що ставить навідні запитання. Повністю діалог такий:

"Я, адвокат Грабовський Юрій Леонідович, обіцяю і зобов'язуюсь припинити надавати правову допомогу звинуваченому Александрову Олександру Анатолійовичу в рамках кримінального провадження, яке перебуває в Голосіївському райсуді м. Києва.

- Чому?

- Тому що я вважаю неможливим його надалі захищати в цій справі.

- Чому неможливо? Ви зрозуміли свою помилку?

- Так, я зрозумів свою помилку".

Нагадаємо, 25 березня тіло Грабовського відкопали в покинутому колишньому колгоспному саду за 27 км від Жашкова на Черкащині. Місце поховання вказав один із двох затриманих за підозрою у викраденні й убивстві Грабовського.

У одного із затриманих вилучено підроблене посвідчення української спецслужби.

Матіос заявив, що вбивство Грабовського - спецоперація іноземних спецслужб "для створення картинки", яка дискредитує Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram