ГоловнаПолітика

Рада заповнила квоту в комісії з питань агентства повернення активів

Директора агентства оберуть представники громадських організацій.

Рада заповнила квоту в комісії з питань агентства повернення активів
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада обрала трьох осіб до складу конкурсної комісії з відбору директора Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Ними стали виконавчий директор Центру протидії корупції Дарина Каленюк, експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Канівський і експерт "реанімаційного пакету реформ" Ярослав Юрчишин.

За ухвалення проекту постанови №4053 проголосували 244 депутати.

До складу конкурсної комісії мають увійти три члени за квотою парламенту і по одному - за квотою генерального прокурора, директора Національного антикорупційного бюро, міністра юстиції, голови Державної служби фінансового моніторингу та міністра фінансів.

Склад комісії підлягає затвердженню Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, 24 лютого уряд ухвалив постанову про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами.

Це агентство буде центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом. Його голова призначається на посаду Кабінетом Міністрів на 5 років за результатами конкурсу.

Основними функціями агентства стануть: аналіз статистичних даних та іншої інформації про активи; пошук, оцінка активів за зверненням правоохоронних органів; ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні; співпраця з іноземними державами щодо виявлення активів; роз'яснення правоохоронцям з питань, пов'язаних з активами; управління знайденим майном.

Робота агентства - одна з вимог Євросоюзу для надання Україні безвізового режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram