ГоловнаПолітика

Рада заповнила квоту в комісії з обрання директора ДБР

Склад конкурсної комісії повністю сформовано

Рада заповнила квоту в комісії з обрання директора ДБР
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада обрала трьох членів конкурсної комісії з призначення директора Державного бюро розслідувань.

Ними стали представники парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Микола Паламарчук (фракція "Блок Петра Порошенка"), Євген Дейдей (фракція "Народний фронт") і Владислав Бухарєв ("Батьківщина").

За ухвалення проекту постанови №4069 проголосували 235 депутатів.

Закон про ДБР набув чинності 1 березня. Цьому органу має бути передано від прокуратури розслідування кримінальних проваджень за тяжкими злочинами і корупційними правопорушеннями топ-чиновників.

Однак комісію з призначення директора бюро вчасно сформувати не вдалося, і ДБР не розпочало роботу. Це на деякий час заблокувало слідство у кримінальних провадженнях. Проблему зняло роз'яснення Вищого спецсуду.

Раніше свої квоти у комісії заповнили президент і Кабмін. Від уряду ними стали доцент Хмельницького університету управління та права Денис Монастирський, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, а від президента - завкафедрою цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік Національної академії правових наук України Роман Майданик, професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Самохвалов і партнер юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяна Сліпачук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram