ГоловнаПолітика

Фракція БПП висунула Гройсмана в прем'єри

Рішень щодо кандидатур на посади міністрів у новому уряді прийнято не було

Фракція БПП висунула Гройсмана в прем'єри
Фото: Макс Требухов

Фракція "Блоку Петра Порошенка" висунула кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України, повідомляє Укрінформ.

"Фракція БПП висунула Гройсмана кандидатом у прем'єр-міністри України від нашої політсили. Як просили наші колеги з "Народного фронту": "Дайте нам кандидата", так ми даємо їм кандидата", - сказав журналістам народний депутат Олексій Гончаренко після засідання фракції.

Він додав, що на засіданні фракції було обговорено і кандидатури на посади міністрів у новому уряді, однак ніяких рішень з цього приводу прийнято не було.

"Попередньо ми обговорювали (кандидатури міністрів, - ред.), прізвища звучали різні. Це прізвища Міклоша, Ложкіна, Кутового, прізвища діючих міністрів -... Стеця, Зубка, Розенка, інші прізвища. Але рішень стосовно міністрів ми не приймали", - сказав Гончаренко.

Депутат від БПП Сергій Лещенко, своєю чергою, повідомив, що під час голосування за цю кандидатуру він і Мустафа Найєм утрималися, а проти проголосувала Наталія Новак, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що коаліція повинна визначитися з кандидатом у прем'єри та призначити новий склад уряду у вівторок, 29 березня. 24 березня фракція "Блоку Петра Порошенка" запропонувала призначити прем'єр-міністром спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Гройсману 38 років. У 2006-2014 роках був мером Вінниці, після чого перейшов в уряд на посаду віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку і будівництва.

У листопаді 2014 року був обраний до Верховної Ради, де став спікером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram