ГоловнаПолітика

Порошенко прийме перемогу Ахметова і Бойка на виборах в ОРДЛО

Президент прокоментував "план Медведчука"

Порошенко прийме перемогу Ахметова і Бойка на виборах в ОРДЛО

Президент Петро Порошенко буде співпрацювати з Рінатом Ахметовим та Юрієм Бойком, якщо ті переможуть на чесних виборах у непідконтрольній частині Донбасу.

"Мінські домовленості абсолютно чітко передбачають відновлення українського суверенітету на окупованій частині Донбасу через процедуру виборів. Якщо хтось, хто не забруднив руки кров'ю, у кого Україна в серці, вирішить брати участь у цих виборах і буде обраний народом Донбасу, я як президент України буду мати з ним справу", - сказав Порошенко на брифінгу в Краматорську, відповідаючи на прохання прокоментувати інформацію про можливе призначення Ахметова головою Донецької обласної державної адміністрації.

"Якщо пан Ахметов або пан Бойко ухвалять рішення балотуватися і виграють вибори, і отримають підтримку Донбасу, то це буде вибір людей Донбасу", - додав президент.

"Я підкреслюю, що там відновлення має відбуватися не через призначення між цивільними та військовими адміністрацій, а через механізми виборів. Саме так і буде відбуватися", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, напередодні газета "Дзеркало тижня" опублікувала статтю про те, що Порошенко зацікавився ідеєю Віктора Медведчука створити в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) адміністрації, які б очолили люди, які влаштовують Київ і Москву. Нібито такими людьми можуть стати олігарх Рінат Ахметов і лідер парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

У прес-службі Ріната Ахметова повідомили, що не коментують чутки, але додали, що бізнесмен готовий на все, аби зупинити війну. Схожу заяву зробив і Бойко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram