ГоловнаПолітика

Контактна група збереться в Мінську в квітні двічі

Останній раз Контактна група засідала 23 березня

Контактна група збереться в Мінську в квітні двічі
Фото: EPA/UPG

Контактна група щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі проведе дві зустрічі, 6 і 20 квітня.

Про це в неділю, 27 березня, повідомив повноважний представник самопроголошеної «Донецької народної республіки» на Мінських переговорах Денис Пушилін.

«Заплановані дві зустрічі - на 6 і 20 квітня. Як завжди, політична підгрупа буде засідати два дні, решта - по одному», - цитує Пушиліна сепаратистське видання «Донецьке агентство новин».

За його словами, порядок денний зустрічі Контактної групи і профільних підгруп загалом залишається незмінним.

«Я не впевнений, що будуть зміни. Проте позиції сторін зрозумілі. Є думки, які ми і (представник РФ у Контактній групі Борис) Гризлов підтримали: це позиція (голови МЗС ФРН Франка-Вальтера) Штайнмаєра, що необхідно провести вибори до липня цього року. Що буде насправді - покаже час», - зазначив він.

Нагадаємо, 23 березня в Мінську проходило засідання робочих груп з політичних питань і питань безпеки щодо врегулювання ситуації на сході України. Україна зажадала звільнення Надії Савченко та осіб, незаконно утримуваних на окупованих територіях Донбасу

Крім того, Тристороння контактна група обговорила план виходу ОБСЄ на непідконтрольну ділянку українсько-російського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram