ГоловнаПолітика

Росія не зобов'язана відпускати Савченко за Мінськими угодами - МЗС РФ

Росія не є суб'єктом Мінських угод.

Росія не зобов'язана відпускати Савченко за Мінськими угодами - МЗС РФ
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила журналістам, що західні країни не праві, коли вимагають від Росії відпустити засуджену до 22 років українську громадянку Надію Савченко, виходячи з умов Мінських угод.

«Росія не є суб'єктом мінських угод. Вони присвячені двом конфліктуючим сторонам. Ми повинні впливати на конфліктуючі сторони так само, як і Франція, і ФРН повинні впливати на Київ. Все, нічого іншого ми не повинні», - сказала Захарова, повідомляють «РІА Новини».

Нагадаємо, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав винною Надію Савченко у вбивстві двох російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону Росії і засудив до 22 років колонії загального режиму.

25 березня адвокат Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що на переговорах держсекретаря США з російським керівництвом у Москві була досягнута домовленість про звільнення української льотчиці.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Надія Савченко після набуття чинності вироку, згідно з російським законом, відбуватиме покарання, якщо по-іншому не вирішить Володимир Путін. Однак поки що такого рішення щодо Савченко російський президент ще не прийняв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram