ГоловнаПолітика

"Альфа-банк" прокоментував заяви Вінника

Банк повідомляє про 335 млн грн. непогашеного Вінником кредиту

"Альфа-банк" прокоментував заяви Вінника
Фото: sravnibank.com.ua

Прес-служба "Альфа-банку" заявляє, що виконавче провадження зі стягненню боргу з народного депутата від БПП Івана Вінника ускладнене тим, що все майно підприємства "Завод будівельних матеріалів" у Новій Каховці, а також особисте майно Вінника переоформлене на інших осіб. Про це LB.ua повідомила прес-служба банку, коментуючи кредитні вимоги до Вінника

"На сьогоднішній день народний депутат і колишній керівник «Заводу будівельних матеріалів» (Нова Каховка) Іван Вінник не погасив кредит, наданий банком у 2008 році під розвиток підприємства. Загальна сума заборгованості складає близько 335 млн. грн.

У 2014 році Новокаховський міський суд Херсонської області виніс рішення про примусове стягнення заборгованості з народного депутата і зобов'язав Управління справами ВРУ 20% зарплати парламентарія направляти на погашення боргу.

Виконавче провадження зі стягнення боргу ускладнене тим, що все майно підприємства, а також особисте майно Івана Вінника переоформлено на інших осіб. Так, за період з 2008 року майно «Заводу будівельних матеріалів», що перебуває в заставі у банку, було переоформлено за фіктивними договорами купівлі-продажу на підконтрольні депутату компанії «Каховка Маркет», «Бархан», "ГлобалКонцентрейт" і т. ін. Засновниками і директорами компаній-прокладок виявилися парламентські помічники Івана Вінника - подружжя Дмитро та Людмила Васильєви. В результаті таких дій підприємство було доведено до банкрутства, а заборгованість перед державним бюджетом, постачальниками і трудовим колективом досягла близько 10,8 млн. грн", - йдеться в повідомленні.

"Інші підконтрольні депутату бізнеси - ресторан, рибні магазини в Києві та Новій Каховці - переоформлені на водіїв і родичів. Власне майно - ділянка землі, будинок в елітному селищі під Києвом, автомобілі, кілька квартир у столиці і 4 катери народний депутат переоформив на дружину, з якою оформив фіктивне розлучення, а також близьких родичів і знайомих.

У результаті народний депутат, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник володіє тільки 1/4 квартири в Новій Каховці і отримує офіційну зарплату народного депутата. Однак навіть цю частину нерухомості він переоформив на батьків за умовною ціною. Державна виконавча служба продовжує розшукувати майно народного депутата Івана Вінника з метою подальшого стягнення багатомільйонного боргу", - зазначає прес-служба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram