ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду Європи допомогти зі звільненням політв'язнів у РФ

Президент зустрівся з єврокомісаром РЄ з прав людини

Порошенко закликав Раду Європи допомогти зі звільненням політв'язнів у РФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Муйжніексом, під час якої попросив посприяти звільненню української льотчиці Надії Савченко та інших політичних в'язнів, що містяться в Росії 

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Президент звернувся до Ради Європи з проханням направити в Росію спеціальну місію для моніторингу ситуації.

"Необхідно використовувати всі можливості, включаючи направлення спеціальної місії, для контролю за ситуацією з ув'язненими українцями і ввести інші необхідні механізми, в тому числі моніторинг Росії Європейським комітетом з питань запобігання катуванням", - зазначив Порошенко

У свою чергу комісар Муйжніекс запевнив, що стежить за ситуацією зі Савченко та іншими ув'язненими українцями.

Порошенко також поінформував про ситуацію на Донбасі і повідомив про катастрофічну гуманітарну ситуацію, викликану збройною агресією РФ проти України.

"Росія як держава-окупант несе повну відповідальність за всі порушення прав людини в цьому регіоні", - підкреслив президент.

Він також наголосив на стурбованості української сторони утисками і викраденнями кримських татар. Так, останнім кричущим випадком стало ініціювання заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, що суперечить всім нормам міжнародного права.

"Стурбований ситуацією зі спробами заборонити Меджліс як екстремістську організацію. Це може негативно вплинути на тисячі людей, які будуть асоціюватися з екстремістами згідно з російським законодавством і зазнавати утисків", - зазначив Муйжніекс.

Нагадаємо, 21 березня українську делегацію не пустили на засідання суду щодо Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram