ГоловнаПолітика

Ляшко: РП поки що не бачить можливості підтримати кандидатуру Гройсмана

Гройсман представив свою програму в закритому режимі

Ляшко: РП поки що не бачить можливості підтримати кандидатуру Гройсмана
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман презентував головам парламентських фракцій свою програму дій як кандидат на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко у Фейсбуці.

"Гройсман щойно презентував свою програму дій як претендент у прем'єр-міністри. Програму написано непогано, як і всі минулі урядові програми, які залишилися на папері. Але програма Гройсмана не "зачепила струн мого серця", нічого радикального і нічого проривного", - написав Ляшко.

За його словами, фракція РП не задоволена темпами розвитку, поданими в програмі.

"Нашу команду не влаштовують такі темпи "розвитку". Тільки вперед, на повних парах, якщо хочемо вирватися з країн третього світу", - додав політик.

Лідер РП також заявив, що у фракції поки що не бачать можливості підтримати кандидатуру Гройсмана.

"Ми сьогодні не бачимо можливості підтримати кандидатуру пана Гройсмана, але він має час до вівторка", - сказав Ляшко журналістам після зустрічі зі спікером парламенту.

Він також виступив проти призначення колишнього міністра фінансів Словаччини Івана Міклоша на посаду міністра.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що коаліція повинна визначитися з кандидатом у прем'єри і призначити новий склад уряду у вівторок 29 березня. Фракція "Блоку Петра Порошенка" запропонувала призначити прем'єром Гройсмана.

Гройсману 38 років. У 2006-2014 роках був мером Вінниці, після чого перейшов в уряд на посаду віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку і будівництва. У листопаді 2014 року був обраний до Верховної Ради, де став спікером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram