ГоловнаПолітика

БПП скористався законом про "партійну диктатуру"

Адвокату Корбана закрили шлях у Раду

БПП скористався законом про "партійну диктатуру"
Фото: Макс Требухов

Партія "Блок Петра Порошенка - Солідарність" на з'їзді 25 березня вирішила виключити 13 кандидатів зі свого виборчого списку на позачергові парламентські вибори 26 жовтня 2014 року.

Про це повідомив журналістів нардеп Артур Герасимов після закінчення з'їзду, який проводився в закритому режимі.

Він назвав кількох кандидатів, яких виключили: це Андрій Богдан, (№74 у списку), Олексій Маловацький (№84), Олексій Рябикін (№87), Костянтин Бєдовой (№128).

Андрій Богдан відомий як адвокат Геннадія Корбана. За неофіційними даними, БПП останнім часом не делегував жодного депутата у виконавчу владу, щоб не допустити проходження Богдана в парламент. Він був першим у черзі на потрапляння в Раду від БПП, тепер його місце посів Олександр Бригинець.

Виключення кандидатів стало можливим завдяки так званому закону про "партійну диктатуру", ухваленому 16 лютого. Він дає партіям право виключати кандидата зі свого списку до моменту, поки його не визнають обраним. Рішення про виключення має ухвалюватися на з'їзді, зборах або конференції партії, після чого Центрвиборчком зобов'язаний прибрати його прізвище зі списку.

Авторами проекту були лідери фракцій коаліції, а також лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко, який 3 березня першим скористався цим законом, виключивши зі списку дев'ятьох небажаних кандидатів.

14 березня тим самим законом скористалася "Самопоміч", виключивши зі списку 11 кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram