ГоловнаПолітика

БПП вирішив відібрати мандат у Томенка і Фірсова

БПП провів закритий з'їзд

БПП вирішив відібрати мандат у Томенка і Фірсова
Николай Томенко
Фото: Макс Левин

Депутатів Верховної Ради Єгора Фірсова та Миколу Томенка, які покинули фракцію БПП, позбавили депутатських мандатів. Таке рішення ухвалили на закритому з'їзді партії "Блок Петра Порошенка", повідомляють джерела LB.ua серед делегатів.

Як повідомляє співрозмовник видання, таке рішення було ухвалено більшістю делегатів перед закриттям з'їзду.

У свою чергу, цю інформацію після закінчення з'їзду журналістам підтвердив депутат БПП Артур Герасимов:

"Було обговорення щодо оцінки діяльності депутатів Блоку Петра Порошенка - "Солідарність" у парламенті. З'їзд надав задовільну оцінку депутатам загалом, але окреме обговорення стосувалося тих депутатів, які написали заяви і вийшли з фракції. Згідно з 81-ю статтею Конституції, з'їзд ухвалив рішення про виключення цих депутатів і складання ними депутатських мандатів. Я маю на увазі Миколу Томенка і Єгора Фірсова".

Прес-служба БПП на сторінці у Facebook повідомила, що рішення про дострокове припинення повноважень народних депутатів Томенка і Фірсова було прийнято, посилаючись на ст. 81 Конституції.

Нагадаємо, раніше прес-служба БПП повідомила, що з'їзд партії ухвалив резолюцію, в якій закликає до відставки Кабінету Міністрів і висунення кандидатури Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram