ГоловнаПолітика

Суддю Вищого госпсуду затримали на хабарі (оновлено)

Віктор Швець працює суддею Вищого госпсуду з 2007 року

Суддю Вищого госпсуду затримали на хабарі (оновлено)
Виктор Швец

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали суддю Вищого господарського суду України Віктора Швеця.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Оновлення. Керівник апарату СБУ Олександр Ткачук підтвердив затримання Швеця.

"Учора ввечері затримали Віктор Швеця під час одержання хабара. Сума хабара досить велика", - сказав він в ефірі телеканалу 112.

Слідство задокументувало кілька випадків хабарництва, додав він.

Вдома у Швеця знайшли великі суми грошей у різних валютах, а також паспорт громадянина іншої держави.

Оновлення 15:39. На сайті Вищого господарського суду з'явилася заява, в якій затримання Швеця спростовують. "Засобами масової інформації розповсюджено повідомлення про затримання судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця. Водночас таке затримання не здійснювалось, а суддя перебуває на своєму робочому місці", - йдеться в повідомленні на сайті ВГСУ.

Також наголошено, що, за словами самого Швеця, у нього існує "приватний конфлікт, який виник із цивільно-правових відносин".

Однак керівник апарату Служби безпеки Олександр Ткачук пояснив, що Швець може перебувати на робочому місці, оскільки йому вже обрано запобіжний захід. Суд відправив його під домашній арешт, проте він може поширюватися тільки на певний час доби.

"Пан Швець перебуває під домашнім арештом. Такий запобіжний захід уже було йому обрано", - повідомив він в ефірі телеканала 112. За словами Ткачука, суддю взяли "на гарячому" під час отримання хабара в розмірі 5 тис. доларів.

Ткачук також повідомив суми грошей, які було знайдено в судді під час обшуку.

"У пана Швеця була знайдена боргова розписка на 50 тис. доларів США, додатково грошові кошти за іншим місцем проведення слідчих дій, грошові кошти і боргову розписку на 375 тис. доларів. Також у нього вилучено готівкові коштів на суму близько 200 тис. доларів, 20 тис. євро, і близько 1,5 млн грн. А також боргову розписку на 425 тис. доларів", - повідомив представник СБУ.

56-річний Віктор Швець працює суддею Вищого госпсуду з 2007 року. Заслужений юрист України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram