ГоловнаПолітика

Абромавичус представив іноземців у наглядовій раді "Нафтогазу" (оновлено)

Наглядова рада протягом реформи отримає широкі повноваження.

Абромавичус представив іноземців у наглядовій раді "Нафтогазу" (оновлено)
Фото: twitter.com/mineconomdev

Мінекономіки відібрало трьох іноземців у наглядову раду "Нафтогазу України".

Їхні імена назвав міністр економрозвитку Айварас Абромавичус на брифінгу. Це Маркус Ричардс, Чарльз Проктор і Пол Ворвік.

Кожен з них має близько 30 років досвіду в енергетиці, зазначив міністр.

Мінекономіки на своєму сайті повідомляє деталі біографії відібраних кандидатів.

Маркус Ричардс (Marcus Richards) має досвід роботи в нафтогазовій галузі - понад 33 роки, в тому числі на керівних посадах у Вritish Рetroleum і Dana Petroleum. Зараз консультує низку компаній та інвестиційних фондів, викладає в Aberdeen Business School. Закінчив Harvard Business School, отримав докторський ступінь в University of Wales.

Пол Ворвік (Paul Warwick) має понад 32 роки досвіду роботи в нафтогазовому секторі, в тому числі на керівних посадах у ConocoPhillips і Talisman Energy. Працював в Норвегії, у Великобританії, Польщі, в Індонезії, країнах Північної і Західної Африки, Близького Сходу. Закінчив магістратуру в Cranfield Institute of Technology, навчався в London Business School.

Чарльз Проктор (Charles Proctor) має досвід роботи в нафтогазовому секторі понад 27 років, у тому числі на керівних посадах у Вritish Рetroleum і Genel Energy, працював в Азербайджані, Анголі, країнах Близького Сходу. Магістр Downing College.

2015 року уряд України розпочав реформу корпоративного управління в "Нафтогазі" згідно з принципами Організації економічного співробітництва і розвитку.

Наглядова рада "Нафтогазу" отримає безпрецедентно широкі повноваження і відповідальність за контроль над діяльністю правління компанії. Зокрема, наглядова рада буде створювати комітети з аудиту, етики та комітет з призначень і винагород. Також наглядова рада буде займатися питаннями комплаєнсу, ризик-менеджменту і запобігання корупції.

19 січня Мінекономіки почало відбір кандидатів у наглядову раду "Нафтогазу". До відбору залучили міжнародне рекрутингове агентство Odgers Berndtson, роботу якого фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку. Наглядова рада "Нафтогазу" включатиме п'ятьох членів, троє з яких повинні бути незалежними, а двох призначатиме уряд. Головою наглядової ради призначать одного з незалежних директорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram