ГоловнаПолітика

Ложкін не готовий очолити міністерство економіки

Голова АП вважає себе менеджером.

Ложкін не готовий очолити міністерство економіки
Фото: 24tv.ua

Голова адміністрації президента Борис Ложкін зараз не розглядає можливість переходу на роботу в Кабінет Міністрів.

Про це він заявив в інтерв'ю Соні Кошкіній у програмі "Лівий берег".

"Ми не маємо кандидатури прем'єр-міністра, а саме він затверджує претендентів на посади в Кабміні", - зазначив Ложкін. При цьому він додав, що формат нової коаліції не менш важливий, ніж кандидатура прем'єр-міністра. 100% ясності, які фракції будуть формувати коаліцію, досі немає. Крім того, вимагає перегляду стара коаліційна угода, або слід написати нову, де покроково були б прописані дії Кабміну і парламенту.

"Думаю, серйозні дискусії на кожній з фракцій ще попереду, оскільки мова йде не тільки про прем'єра, а й про склад Кабінету в цілому. І деякі побажання з приводу міністерств прямо протилежні. А оскільки немає домовленості, то і кандидатура прем'єр-міністра не вноситься", - зазначив Ложкін.

Сам - з огляду на, зокрема, і ці причини - поки що не готовий до роботи в Кабміні.

"Усе залежить від того, коли буде конкретна пропозиція, від кого вона надійде, з яким складом Кабміну, тоді можна буде обговорювати предметно. Станом на зараз моя відповідь - ні", - заявив голова АП.

До того ж він зізнався, що в нього не складаються відносини з "класичними політиками, які говорять одне, а думають і роблять інше: "Політиком не став і не стану", - сказав Ложкін, додавши, є за натурою є менеджером.

Нагадаємо, раніше LB.ua оприлюднив інформацію про перші домовленості щодо складу нового Кабінету міністрів. Виходячи з неї, Борисові Ложкіну запропоновано обійняти посаду віце-прем'єра - міністра економіки. Однак остаточної згоди від нього отримано не було.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю: "Борис Ложкін: «Гройсман - самостійний гравець, а не аватар Президента»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram